open-navfaktor-logo
search
Crna Gora
Vuksanović-Stanković: Ako su ciljevi manjinske vlade skriveni dogovori sa Vučićem, kažemo "ne"
Zastupnica Socijaldemokratske partije (SDP) u Skupštini Crne Gore Draginja Vuksanović-Stanković poručila je da manjinska vlada neće imati podršku te stranke, ako su njeni ciljevi Temeljni ugovor, popis u izbornoj godini i podrška Vučićevim regionalnim inicijativama.
09.02.2022. u 10:25
get url
text

- Ako su ciljevi manjinske Vlade Temeljni ugovor, popis u izbornoj godini i podrška Vučićevim regionalnim inicijativama onda nema podrške SDPCG. EU integracije, deblokada pravosuđa, dijalog, borba protiv korupcije, reforme ekonomije - DA. Skriveni dogovori sa Aleksandrom Vučićem i "njegovima" - NE - napisala je na Twitteru Vuksanović-Stanković reagujući na izjavu lidera Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimira Jokovića koji je prije nekoliko dana kazao da je Temeljni ugovor osnov za podršku svakoj vladi. 

VEZANI TEKST - Vuksanović Stanković: Vlada pada do 4. februara, Crna Gora i Bosna i Hercegovina neće biti dio "srpskog sveta"

Glasovima Građanskog pokreta URA i zastupnika opozicije prije pet dana u Parlamentu Crne Gore izglasano je nepovjerenje Vladi Zdravka Krivokapića koji je ranije odbio podnijeti ostavku.

Zastupnica Vuksanović-Stanković ranije je za Faktor najavila da će Vlada Crne Gore pasti do 4. februara što se i dogodilo. Krivokapićeva vlada formirana je 4. decembra 2020. godine, tri mjeseca nakon održanih parlamentarnih izbora u Crnoj Gori.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.