open-navfaktor-logo
search
Trener Zrinjskog
Vukas pred revanš s Makedoncima: Bit ćemo maksimalno ozbiljni i mobilizirani
Trener Zrinjskog ponovio je kako Akademija Pandev nije loša ekipa, ističući kako će u uzvratnom susretu Makedonci biti puno opasniji
17.07.2019. u 12:35
get url
text

Iako u uzvratni susret pretkola Evropske lige protiv Akademije Pandev Zrinjski ulazi s tri gola prednosti, trener Plemića Hari Vukas ističe da neće dopustiti nikakvo opuštanje svojih igrača.

- Imamo dobar rezultat, ali svi znaju kakav je fudbal i sigurno je da ćemo u uzvratu biti maksimalno ozbiljni i mobilizirani kako bismo došli do našeg cilja, a to je plasman u sljedeće kolo Evropske lige - kazao je na Vukas na konferenciji za novinare.

Trener Zrinjskog ponovio je kako Akademija Pandev nije loša ekipa, ističući kako će u uzvratnom susretu Makedonci biti puno opasniji.

- Oni su u prvoj utakmici zaista bili pod pritiskom zbog svog prvog izlaska u Evropu, ali sada ide druga utakmica i s obzirom na rezultat iz prve, oni će doći potpuno rasterećeni, a to može biti opasno. Ne smijemo dopustiti da utakmica ode u nekom nepredviđenom smjeru, da dođemo u nekakvu nelagodu - dodao je Vukas.

S njim se složio i golman Zrinjskog Ivan Brkić koji je ustvrdio kako vjeruje da njegovi saigrači neće dopustiti bilo kakvo iznenađenje u sutrašnjoj utakmici. Što se tiče početka nove sezone Brkić je istaknuo da je još rano izvlačiti nekakve zaključke, iako, kako je rekao, stvari za sada izgledaju jako dobro.

- Svi smo uoči početka nove sezone bili znatiželjni kako će sve to izgledati. Vjerovali smo u sebe i mislim da smo opravdali očekivanja. Sve to izgleda puno bolje nego na startu prošle sezone i nadam se da ćemo tako i nastaviti – poručio je Brkić.

Zrinjski u žestokom tempu otvara sezonu i nakon uzvratne utakmice protiv Akademije Pandev, koja se igra u četvrtak od 19 sati, Plemići već u nedjelju gostuju kod aktuelnog prvaka Sarajeva na startu Premijer lige BiH, a odmah zatim u četvrtak, 25. jula, ako uzvrat protiv makedonske ekipe prođe prema očekivanjima, u drugom pretkolu Evropske lige gostuju kod holandskog Utrechta.

Vukas je istaknuo kako ga ohrabruju treninzi njegove ekipe na kojima, kako je rekao, svi igrači daju svoj maksimum, kao i činjenica da tim nema niti jednog problema s povredama.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.