open-navfaktor-logo
search
Mostarski derbi
Vukas očekuje pobjedu Plemića, u Veležu žele iskoristiti umor fudbalera Zrinjskog
Mustafa Kodro smatra kako njegova ekipa u sutrašnjem susretu nije bez šansi 
27.07.2019. u 15:28
get url
text

Nakon tri godine Zrinjski i FK Velež u nedjelju će odmjeriti snage u gradskom derbiju koji će se igrati na stadionu pod Bijelim brijegom od 20 sati.

Uoči susreta 2. kola  Premijer lige BiH na zajedničkoj konferenciji za novinare trener Zrinjskog Hari Vukas izjavio je kako je njegova ekipa favorit te da u skladu s tim očekuje tri boda.

- Naša ekipa je kvalitetnija od ekipe Veleža, iako imamo respekt prema njima. Imamo kvalitetniji roster, igramo na domaćem terenu i smatram da bi sve osim naše pobjede bilo iznenađenje - kazao je Vukas.

U posljednjoj Veležovoj sezoni u Premijer ligi BiH 2015./2016. godine Zrinjski je u međusobnim ogledima upisao dvije minimalne pobjede 1:0, a najesen 2016. godine, nakon što je Velež ispao u niži rang, odigrana su još dva gradska derbija u Kupu BiH. I tada je Zrinjski bio uspješniji u obje utakmice - na stadionu pod Bijelim brijegom bilo je 3:0, a u revanšu 2:1 za Zrinjski.

Pomoćni trener Veleža Mustafa Kodro smatra kako njegova ekipa u sutrašnjem susretu nije bez šansi te vjeruje kako "Rođeni" mogu iskoristiti umor fudbalera Zrinjskog koji su u četvrtak igrali susret 2. pretkola Evropske lige u Utrechtu (1:1).

- Respektiramo ekipu Zrinjskog, ali sigurno njihov trener neće moći promijeniti deset igrača i osjetit će se taj umor iz evropske utakmice, a mi ćemo pokušati iskoristiti taj umor. Zrinjski nije ekipa bez mana, pokušat ćemo se predstaviti u najboljem mogućem svjetlu, a forma u gradskim derbijima ne znači ništa. Sitnica može odlučiti utakmicu - izjavio je Kodro.

Oba mostarska kluba sezonu u domaćem prvenstvu otvorili su porazima, Velež je kod kuće izgubio od Mladosti 3:1, dok je od Zrinjskog u Sarajevu bio bolji istoimeni domaćin 1:0.

Optimizam "Plemićima" mogu dati dobri nastupi u Evropi gdje je Zrinjski neporažen u tri utakmice. U prvom pretkolu Evropske lige Zrinjski je dva puta pobijedio Akademiju Pandev, a u drugom pretkolu kod Utrechta je odigrao 1:1.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.