open-navfaktor-logo
search
Prepucavanja
Vukanović vs. Stanivuković: "On je Dodikov trojanski konj!"; "Ti kiosk u životu nisi vodio!"
Narodni zastupnik u RS-u Nebojša Vukanović podnio je danas krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Banje Luke Draška Stanivukovića i premijera RS-a Radovana Viškovića, a sve u vezi s izgradnjom dvorane i teniskih terena u ovom gradu.
09.02.2023. u 14:42
get url
text

Ovaj višemilionski projekat radi se jer je najavljeno da će Banja Luka biti domaćin teniskog turnira - ATP Srbija open, na kojem bi trebao igrati i Novak Đoković.

Krivične prijave su podnesene zbog zloupotrebe službenog položaja, te nenamjenskog i netransparentnog trošenja budžetskog novca.

- Stanivuković je prvo prebacio pet miliona KM na račun Teniskog saveza RS-a, a plan je bio da još deset miliona prebaci Vlada RS-a. Ako je Grad Banja Luka investitor, treba da troši novac u skladu sa zakonom. Teniski savez RS-a nije ugovorni organ i nema obavezu raspisivanja javnih nabavki za trošenje novca koji su javni i onda su oni našli taj način da se izbjegne rad u skladu sa zakonom - rekao je danas Vukanović.

Istakao je da bi, u slučaju da je on ministar policije, Stanivuković odmah bio uhapšen, te dodao da je svjestan da "Stanivuković neće biti procesuiran, dok je Dodik na vlasti".

Vukanović se ispred Tužilaštva obrušio na dojučerašnjeg saborca u redovima opozicije.

Rekao je da je podržavao Stanivukovića na početku njegove kandidature jer se formalno prikazivao da je protiv režima, a ubijeđen je da će prvom čovjeku Banje Luke brzo opasti popularnost.

- Neću ga tolerisati, da mi je iz oka ispao. Sad je prešao crvenu liniju. Do ljeta neće imati podršku 10 posto građana Banje Luke. Ja nemam milosti, koga sam ja politički nanišanio, taj je nestao sa političke scene – kazao je Vukanović.

Upitao je i kada je Stanivuković viđen sa nekim iz opozicije.

- Na završnom skupu se nismo pozdravili. Prezirao sam njegovu kampanju – "RS se brani od kriminala". On da je brani od kriminala i korpucije? Krećemo u frontalnu borbu. Dodik nije mogao zauzeti Banju Luku bez trojanskog konja, a Nenad Nešić nije jedini. Draško Stanivuković je trojanski konj Milorada Dodika – rekao je Vukanović i poručio da nema razlike između Draška Stanivukovića i Obrena Petrovića.

Stanivuković je danas odgovorio Vukanoviću i istakao da je grad uplatio pet miliona KM i da to nije tajna, te da se radi o grantu.

Dodao je da će kredit od deset miliona KM, ukoliko bude usvojen, dodatno ići za izgradnju ne samo teniskog terena, nego cijelog kompleksa čija izgradnja ukupno iznosi 23 miliona KM.

- Neka se Vukanović kandiduje za gradonačelnika Trebinja. Kandiduj se, frajerčino, pokaži kako se vodi Trebinje, pa ću ti ja dati Banju Luku. Kiosk u životu nisi poveo… Znamo na kojim mjestima Banja Luka ne treba ići protiv Vlade, ni Vlada protiv Banje Luke. To je centralno gradsko obilježje, most u Česmi, kuća Milanovića i to je Novak Đoković – rekao je Stanivuković.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.