- Ako nema pravde za narod, neka nema mira za vlast. Ja sam jutros radio najsvetiju ljudsku dužnost zato što sam još jednom stao za vrat najvećoj i naopasnijoj kriminalnoj grupi u ovom gradu, koju predvoji predsjednici Osnovnog i Okružnog suda Bojan Stević i Milan Bosić. Ti kriminalci su odgovorni za raspadanje ovog grada i došao sam da im to kažem u oči - poručio je, između ostalog, Vukanović.

On je jutros, kako je navedeno iz Policijske uprave Trebinje, dva puta prijavljen zbog narušavanja javnog reda i mira, nakon čega je oko 10.40 sati uhapšen. 

Vukanović je ranije objavio videosnimak na kojem se vide sudije dok sjede u ugostiteljskom objektu, a u opisu snimka stoji "Kako sam uhapšen nakon što sam postrojio predsjednika oba trebinjska suda". 

- Šta radite u kafani u 10 i po sati, je li? Na pos'o! Na pos'o! Odmah! Šta je, kad si došao na posao danas? Hoću da te vidim u sudu, 10.30 je sati! Zovi miliciju slobodno, šta radš u kafani?! - pitao je Vukanović sudije. 

Oni nisu dali odgovor šta rade u kafani u to vrijeme, a jedan od njih kazao je Vukanoviću da ga je "opet uhvatila promjena vremena".