open-navfaktor-logo
search
Raskol u opoziciji u RS-u
Vukanović: Nešić šuruje s Dodikom, on bi da trguje sa režimom
Zastupnik Srpske demokratske stranke u Narodnoj skupštini bosankohercegovačkog entiteta Republika Srpska Nebojša Vukanović smatra da predsjednik Demokratskog narodnog saveza Nenad Nešić ima dogovovor s Miloradom Dodikom i Savezom nezavisnih socijaldemokrata. 
28.10.2021. u 09:09
get url
text

- Moje sumnje da Nenad Nešić ima konekcije sa Miloradom Dodikom i da samo čeka pogodan trenutak i poziv da se vrati u vlast, da mu se ne može vjerovati niti on može biti partner u opoziciji, danas su se pokazale kao tačne i osnovane. Zastupnici DNS-a su na posebnoj sjednici NSRS-a, na nagovor svog predsjednika, glasali skupa sa SNSD-om, i time jasno pokazali da nisu opozicija - napisao je je Vukanović i dodao:

- Nešić i slični koji bi da trguju i kalkulišu sa režimom i Dodikom samo nas kompromituju i zbunjuju narod, jer je svima jasno da je njegov lični cilj da osvoji par zastupničkih mandata i bude dio vlasti, ma ko sutra da pobijedi.

Također, Vukanović je naglasio "ili Nešić, ili ja, ali nas obojica ne možemo biti skupa u opoziciji jer smo dva različita svijeta, dijelimo potpuno suprotne i drugačije vrijednosti".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.