Vujoševićeva lekcija: Selektor Zmajeva objasnio zašto je davio Bogdanovića

objavljeno: 08.02.2018. u 17:02

Duško Vujošević, selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercgovine, prije nekoliko dana bio je tema i na NBA parketima.

Trofejnog trenera Partizana sjetio se Bogdan Bogdanovića, košarkaš Sacramenta, koji je nakon odličnog izdanja protiv Chicago Bullsa, govorio o odnosu trener - igrač, a na simpatičan način, uz osmijeh na licu, novinarima je poručio da pogledaju kako to izgleda u Srbiji.

Bogdanović je američkim novinarima otkrio kako je imao nesvakidašnju situaciju u Partizanu i opisao kako ga je trener hvatao za gušu nakon što je dobio tehničku grešku.

Vujošević je tada bio na udaru mnogih zbog davljenja Bogdanovića.

- Prije nekoliko dana sam video kako je Željko Obradović išamarao nekog svog igrača. Naravno da to ne opravdam, ali takve stvari se dešavaju - istakao je Dule za Kurir, objasnivši situaciju oko Bogdanovića:

- Igrali smo protiv FMP-a u Hali sportova, jer je Pionir bio zauzet. Bila je to izuzetno važna utakmica za nas. Sjećam se da je bila drama na poluvremenu, gubili smo, međutim, uspjeli smo da preokrenemo rezultat energijom koja je pokrenuta s klupe. Bogdanu su sudije prvo dosudile dvije sumnjive greške, dobio je petu, bio je jako bijesan, krenuo je da reaguje burno, protestuje, gestikulira, nakon čega su mu dosudili i tehničku. To se sve događalo na metar ili dva od mene, a onda se desilo to što se desilo. Da je bio na drugom dijelu terena, to se sigurno ne bi dogodilo. Mi smo imali takav odnos. Htio bih da istaknem da je prije mog povratka iz CSKA u Partizan Bogdan bio 13, 14. igrač u ekipi. Nakon toga je postao dominantan igrač. U finalu play-offa Zvezdi je ubacio preko 100 poena, što je bio pravi pokazatelj o kakvom se igraču radi.

Vujoševiću je drago što se Bogdanović dobro snašao u NBA.

- Najvažnije je da nastavi da napreduje u karijeri i da bude maksimalno posvećen košarci, ali da bude i što bolji čovjek. Meni je drago da bilo koji igrač kojeg sam trenirao uspije u košarci, ali i da krene pravim putem u životu - istakao je Vujošević.