open-navfaktor-logo
search
Liječen na VMA
Vučićeva savjetnica: Predsjednik je dva dana bio na aparatima, pušten je kući
Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar objasnio je jučer da je Vučić bio životno ugrožen
18.11.2019. u 09:17
get url
text

Zdravstveno stanje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića je stabilno i pušten je kući poslije liječenja na Vojnomedicinskoj akademiji zbog kardiovaskularnih problema.

Savjetnica za medije predsjednika Vučića Suzana Vasiljević izjavila je sinoć da je on dva dana bio na aparatima i da se sada osjeća malo bolje, da se mora pridržavati terapije, kao i smanjiti obaveze, javlja RTS.

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar objasnio je jučer da je Vučić bio životno ugrožen.

On, prema njegovim riječima, ima hronične, manje probleme sa srcem, ali je u petak došlo do ozbiljnog pogoršanja njegovog zdravstvenog stanja, kada je odlučio da se obrati ljekarima VMA.

Odmah po prijemu procijenjeno je da je Vučić životno ugrožen, a nakon ljekarske intervencije dobro je reagovao na terapiju koja mu je prepisana.

Stručni timovi VMA su predsjedniku Srbije preporučili da u narednom periodu smanji svoje redovne aktivnosti kako bi se u potpunosti oporavio.

I sam Vučić se obratio javnosti u subotu, porukom na društevnim mrežama u kojoj je zahvalio svima koji su brinuli za njega i naveo da se danas vraća u posao.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.