open-navfaktor-logo
search
Predsjednik Srbije
Vučić: Živjeli bismo deset puta bolje ako uvedemo sankcije Rusiji, borit ćemo se dokle možemo
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija trpi mnogo zbog neuvođenja sankcija Rusiji i da bi se živjelo deset puta bolje kada bi to uradila, ali da neće jer vodi samostalnu politiku, prenosi Beta.
15.05.2022. u 12:48
get url
text

On je rekao da je mnogim političarima lako da pričaju da su protiv uvođenja sankcija Rusiji.

- I moja tetka je protiv i moj otac je, pa šta sa tim, kakve to veze ime sa vođenjem države - rekao je Vučić na televiziji Prva.

On je objasnio da Srbija trenutno nema izlaz na tržište kapitala, da su krediti skuplji i da se sada nudi zajam po kamati od sedam posto kao, kako je primijetio, u vrijeme "onih koji su opljačkali zemlju", i da je teško refinansiranje kredita, što će se na kraju odraziti na plaće i penzije.

- Svi će da kažu Vučić najavljuje uvođenje sankcija. Ne, borit ćemo se dokle možemo da čuvamo svoju politiku i tu politiku vodimo ne zato što imamo nešto od neuvođenja sankcija. Pošto ću da slušam stručnjake da je to zbog cijene gasa, a to nam je milijardu, dok mi na ovome gubimo više milijardi, da ne pričam o manjem dolasku direktnih investicija, i da je sedam američkih producenata i glumaca odbilo da dođe da snima filmove jer nismo uveli sankcije Rusiji - rekao je Vučić.

On je ponovio da Srbija zna koliko su sankcije nefer i da Srbija sve to radi zbog poštovanja prava, ali i rekao da narod treba da zna da država gubi mnogo zbog neuvođenja sankcija Rusiji, prenosi agencija Beta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.