Vučić je kazao kako je pristao na niz zahtjeva Prištine kada je riječ o održavanju izbora, između ostalog da se Priština pita za suradnju i omogući OSCE-u nadzor izbora, javila je Radiotelevizija Srbije.

- Prihvatili smo bezbroj besmislenih stvari na kojima su insistirali samo da bi ljudi izašli i glasali, ali su oni insistirali na jednoj stvari – da Srbija prizna nezavisnost Kosova. Srbija to nije mogla i neće da prihvati bez obzira na cijenu - kazao je predsjednik Srbije.

Najavio je da će za izbore 3. aprila biti pripremljena posebna birališta u susjednim općinama u Srbiji na kojima će moći glasovati Srbi s Kosova.

Po njegovim riječima, predstavnici Srba sa sjevera Kosova tražili su da se povuku radikalni potezi, poput izlaska iz svih prištinskih institucija, kao i da 435 policajaca srpske nacionalnosti na sjeveru Kosova napusti policiju.

- Ja sam postavio jedno pitanje: ok, uradimo to danas, šta je dan posle? Nije problem, prebacit ćemo na sebe financijski teret, ali dan posle plašim se da bismo mogli ući u začarani krug ratnih sukoba bez kraja i zato sam zamolio za dodatno strpljenje i da nastavimo razgovore oko 8., 9. aprila - rekao je Vučić.

On se osvrnuo i na rat u Ukrajini, optuživši susjedne zemlje da koriste situaciju na istoku kontinenta kako bi "igrali igru protiv Srbije".

- Žele da nas obilježe kao nekog tko je protiv zapadne civilizacije, postavili su zamku, kako bi nam bile uvedene sankcije i da fizički budemo onemogućeni da pomognemo narodu. Tu vrstu klopke moramo izbjeći. Pokušavaju da nas uvuku u sukobe, i dijelovi Podgorice, dio Zagreba, Sarajeva, cijela Priština - rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Beogradu.