open-navfaktor-logo
search
Mobilno u Beogradu
Vučić zabrinut najavama iz Amerike: Očekujemo velike pritiske kada je u pitanju RS, bit ćemo u teškoj poziciji
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić očekuje sve veće pritiske američke administracije kada su u pitanju bosanskohercegovački entitet Republika Srpska i Kosovo, prenose beogradski mediji. 
09.12.2020. u 18:23
get url
text

Vučićeva reakcija uslijedila je nakon što je pred Komitetom za vanjske poslove Zastupničkog doma Kongresa Sjedinjenih Američkih Država (SAD) održano saslušanje na temu buduće vanjske politike SAD-a prema Balkanu.

VEZANI TEKST - Rasprava o Balkanu u Washingtonu: "Potrebno je sankcionirati one koji prijete secesijom RS-a"

- Milslim da se sada vidi koliko sam bio u pravu kada sam govorio da stavovi administracije gospodina Bidena ne idu na ruku Srbiji. Nadam se da će administracija imati nešto drugačiji stav i politiku u odnosu na ovo što su iznijeli u Zastupničkom domu Kongresa. Moramo da vodimo računa i da znamo da su to važni ljudi i da na ozbiljan način moramo da odgovaramo - rekao je Vučić.

Podsjetio je da postoji mogućnost da će se od preostalih pet članica Evropske unije tražiti da priznaju nezavisnost Kosova.

 - Očekujem velike pritiske kada je Republika Srpska u pitanju i kada je Kosovo u pitanju. Bit ćemo u teškoj poziciji. Borit ćemo se istinom, govorit ćemo narodu istinu - istakao je.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.