open-navfaktor-logo
search
"Vražje kočije"
Vučić se pohvalio novim helikopterima kupljenim u Rusiji
 Zahvalivši "ruskim prijateljima", Vučić je ocijenio da je riječ o moćnim strojevima i najmodernijim europskim i ruskim helikopterima
07.12.2019. u 13:45
get url
text

Vojska Srbije u subotu je predstavila nove helikoptere kupljene u Rusiji, a ceremoniji na vojnom aerodromu u Batajnici pored Beograda nazočio je i srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, ocijenivši da su tom nabavom "značajno pojačane performanse i kapaciteti VS".

 Vučić je za nove helikoptere Mi-35, H145M i Mi-17 rekao da su nabavljeni jer je to omogućila i "značajno bolja situacija" u državnom proračunu, a kupljeni su "uz znatan popust i olakšice" koje je Srbiji dala ruska strana.

 Zahvalivši "ruskim prijateljima", Vučić je ocijenio da je riječ o moćnim strojevima i najmodernijim europskim i ruskim helikopterima koje mnogi nazivaju "vražjim kočijama", ali je naglasio kako će te letjelice služiti kao čuvari Srbije.

 -Kada pogledate kako strojevi izgledaju jasno vam je zašto za njih kažu da su strah i trepet i zašto ih neki nazivaju 'vražjim kočijama'. Za nas su oni čuvari naše zemlje i neba- istaknuo je Vučić.

 Rusija je helikopetere isporučila nekoliko mjeseci prije roka, a u Beograd su dopremljeni teretnim zrakoplovom ruske vojske dva dana uoči sastanka predsjednika Srbije Aleksandara Vučića s ruskim šefom države Vladimirom Putinom u Sočiju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.