open-navfaktor-logo
search
Poruka vinarima
Vučić se izvinio zbog izjave za "FACE": U životu sam napravio mnogo grešaka
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izvinio se danas svim vinarima iz Istre zbog izjave da je istarska malvazija "odvratno vino".
07.03.2021. u 17:49
get url
text

Vučić se izvinio putem video snimka na Instagramu, rekavši da je u životu "napravio mnogo grešaka" i da ih "pravi svakog dana", ali da je prije neki dan u jednom intervjuu "napravio veliku grešku" zbog koje se kaje i zbog koje mu je "iskreno žao", prenosi N1.

- Ne zato što nisam rekao ono što mislim, ja stvarno nisam veliki ljubitelj malvazije, ali sam svakako neko ko nema nikakvo pravo da vrijeđa trud i rad vinogradara i vinara koji se bore za svoj proizvod i koji naporno i marljivo rade da taj svoj proizvod prodaju na tržištu - kazao je Vučić.

On je zamolio sve vinare u Istri da mu oproste zbog te izjave.

- To što ja nešto ne volim ne znači da to nije dobro i ne znači da ja to moram da znam. Želim da im kažem hvala unaprijed što su prihvatili ovo moje izvinjenje, a ja ću voditi računa da takve greške ne pravim - dodao je Vučić.

U intervjuu za televiziju FACE, objavljenom u petak, Vučić je rekao da je istarska malvazija "odvratno vino koje ničemu ne služi" i "đubre" u odnosu na vino koje Srbija može da ponudi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.