open-navfaktor-logo
search
Ko kaže da je bilo "hladno"
Vučić: Sarajevski mediji su se uplašili, znam da su moji razgovori sa Dodikom prisluškivani
Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da zna da su njegovi razgovori sa članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom bili prisluškivani, te je optužio sarajevske medije da su kampanju protiv njega zasnovali na lažima.
29.08.2020. u 13:03
get url
text

Vučić je rekao da su se "sarajevski mediji uplašili kada je rekao da su njegovi razgovori sa Dodikom bili prisluškivani".

- Oni su iz konteksta vadili jednu rečenicu iz razgovora sa Dodikom. Znam da su nas prisluškivali i kampanju su zasnovali na lažima. A onda su nakon dva dana pisali da je bio hladan doček Dodiku u Beogradu, što nije tačno - rekao je Vučić za Televiziju "Pink".

Izjavio je da će uvijek biti krivi on i Srbija, jer je to "najveća zemlja u regionu i meta je onih u regionu koji napadima na njega i Srbiju žele da pokažu da su veliki".

Vučić tvrdi da se Srbija nije miješala u izbore u Crnoj Gori i da će čestitati svakome ko pobjedi, ali će i dalje biti uz svoj narod. On je naveo da je Srbija zemlja u kojoj nema napada na pripadnike drugih nacija, dok skoro da ne prođe jedan mjesec, a da neko ne napadne Srbe ili njihovu imovinu u Hrvatskoj.

- Sjećate li se da je prošao jedan mjesec da nije napadnuta srpska imovina ili srpska djeca i mladići, u Vukovaru ili drugom mjestu u Hrvatskoj. Kada ste zapamtili da je neko prebijen u Srbiji? - rekao je Vučić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.