Vučić je to kazao tijekom današnjeg razgovora sa specijalnim izaslanikom Savezne vlade SR Njemačke za države zapadnog Balkana Manuelom Sarazzinom.

Vučić smatra da nametnute odluke nikako ne mogu voditi prosperitetu i stabilnosti Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Press službe srpskog predsjednika.

Vučić je kazao kako očekuje da će angažman Sarazzina dati dodatni zamah suradnji među zemljama zapadnog Balkana, što bi u znatnoj mjeri doprinijelo očuvanju mira i stabilnosti u regiji.

Sarazzin je kazao da će politika proširenja i rad na jačanju suradnje među državama zapadnog Balkana biti jedan od prioriteta njemačke vanjske politike u idućim godinama, te dodao kako želi da se Europska unija jače angažira u regiji.

Vučić je kazao da Srbija posvećuje veliki značaj Berlinskom procesu, kao forumu za jačanje regionalne suradnje, unapređenju procesa pomirenja i prevladavanja naslijeđenih problema iz prošlosti, kao i forumu koji pruža podršku eurointegracijama zapadnog Balkana kroz konkretne projekte i mjere.

Govoreći o dijalogu Beograda i Prištine, sugovornici su se suglasili da je razgovor jedini pravi put za rješavanje otvorenih pitanja, kao i za postizanje održivog dogovora, saopćeno je iz Press službe srpskog predsjednika Aleksandra Vučića.