U tom kontekstu svakako treba posmatrati i njegovu posjetu Priboju, te poruke upućene Bošnjacima jer itekako računa i na njihove glasove. Više od 50.000 Bošnjaka glasalo je za njega na prethodnim izborima za predsjednika Srbije. 

VEZANI TEKST - Vučić: Moramo da živimo zajedno, Priboj neće biti bez Bošnjaka

- Ludih glava ima puno, zato mi moramo biti ti koji će smirivati napetu situaciju. Odgovornost funkcije mi nalaže da budem oštriji prema Srbima. Ja sam Srbin, predsjednik Srbije, ali ja ne mogu da zamislim Priboj bez Bošnjaka. Garantujem da Priboj neće biti bez Bošnjaka jer imaju ista prava kao Srbi, nema jačeg, svi su jednaki pred zakonom - izjavio je Vučić u Priboju.

Tokom posjete ovom gradu, nije propustio priliku da "udari" na emocije tamošnjih Bošnjaka i da podsjeti na svoje prijateljstvo sa rahmetli Muamerom Zukorlićem sa kojim je "imao žustre rasprave o stradanju Bošnjaka".   

Osim toga, Vučić je preko stranaka sa sjedištem u Banjoj Luci, također krenuo u prikupljanje glasova. Svi koji imaju dvojno državljanstvo već se telefonski pozivaju i provjerava se da li će i gdje glasati. Tačan broj glasova se pouzadno ne zna, ali ako se referišemo na Opće izbore 2014. godine u BiH, kada je Mladen Ivanić u utrci za Predsjedništvo BiH pobijedio Željku Cvijanović zahvaljujući 10.000 glasova Bošnjaka, jasno je da za Vučića, ma koliko Srba iz RS-a izašlo na birališta, svaki glas je bitan. A da se ne govori o 50.000 bošnjačkih glasova u Srbiji. 

Vučić je na izborima 2017. godine pobijedio već u prvom krugu protiv svih 10 protivkandidata, sa osvojenih nešto više od dva miliona glasova, odnosno više od 50 posto. 

Bio je predsjednik Vlade Srbije u dva mandata, od 2014. do 2016. i od 2016. do 2017. godine, kada je na izborima izabran za predsjednika Srbije.