open-navfaktor-logo
search
Susret na granici
Vučić premijeru Sjeverne Makedonije Zaevu uručio 4.680 doza vakcina Pfizer
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je predao pomoć u vidu 4.680 doza vakcina Pfizer premijeru Severne Makedonije Zoranu Zaevu na graničnom prelazu Tabanovce.
14.02.2021. u 11:53
get url
text
Aleksandar Vučić, uručenje vakcina Sjevernoj Makedoniji

Zaev je izrazio zahvalnost na prijateljskoj solidarnosti i poručio da će time početi imunizacija u Sjevernoj Makedoniji.

- To je komšijska pružena ruka, podrška i prva pomoć Makedoniji, dok ne stignu vakcine koje je poručila-  rekao je Zaev.

Vučić je rekao da je Srbija vakcinu želela da pokloni i ranije, ali da je morala da ispuni veoma složene i kompleksne procedure, da ne bi trpila sankcije i da ugovor s Pfizerom striktno zabranjuje da država koja je vakcine dobila otuđuje te vakcine i daje ih nekom drugom, ali da su ti ugovorni problemi sada riješeni.

- Srećan sam što smo mogli da pomognemo našoj braći i prijateljima. Srbija nema drugih interesa, već pokazuje prijateljstvo prema građanima Sjeverne Makedonije - poručio je Vučić.

Na pitanje da li će Srbija i drugim zemljama dati vakcine, ako ih zatraže, Vučić je rekao da ti pregovori ne traju jedan dan, a da je Sjeverna Makedonija bila najviše zainteresovana.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.