open-navfaktor-logo
search
Ceremonija u Parizu
Vučić ogorčen rasporedom sjedenja: Thaci je stajao do Putina, knedla mi je u grlu
Vučić je kazao da su pored njega bili predstavnici Letonije "ali da tamo pravim skandal nije bilo ni mjesta niti ima smisla"
11.11.2018. u 18:22
get url
text

Raspored sjedenja šefova država i vlada na cemeroniji u Parizu povodom obilježavanja 100 godišnjica od završetka Prvog svjetskog rata, sudeći prema srbijanskim medijima, izazvao je negodovanje i nezadovoljstvo prisutnih.

Kako navode, raspored je bio skandalozan, najviše zbog toga što se predsednik Kosova Hashim Thaci našao u drugom redu, odmah iza predsjednika Ruske federacije Vladimira Putina.

Sve ovo posebno je, izgleda, razočaralo srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, koji je, kako prenosi Tanjug, kazao da ima "ponekad knedlu u grlu".

Vučić je ocijenio da protokol na tom događaju svakako nije izraz odnosa snaga, te da je do njega da se ponaša dostojanstveno, drži do svoje zemlje, ponosa svog naroda i predstavlja na najbolji mogući način Srbiju, te spriječi da bude isključena iz sveta "iako ima ponekad knedlu u grlu".

-Predsednica Hrvatske da je stajala tamo, mogao bih da razumijem, jer to ima veze sa azbučnim redom. Nekog smisla je moglo da bude iako su se iskazali u Prvom svetskom ratu na suprotnoj strani. Nije bilo Austrije u blizini petorice, već u mojoj… - rekao je Vučić.

Dodao je onda i kako će "predsjednik Francuske Emanuel Makron doći u Beograd", a da sumnja da će ići u Prištinu.

-Predsjednik Rusije doći će u Beograd, a teško da će ikada ići u Prištinu. Angela Merkel ponovo će doći u Beograd, a nisam siguran da će u isto vrijeme doći u Prištinu. Pogledajte nivoe investicija i sve drugo – rekao je Vučić, te dodao da su pored njega bili predstavnici Letonije "ali da tamo pravim skandal nije bilo ni mjesta niti ima smisla".

-Možete misliti šta je neko mislio kada je Thacija stavio iza Putina, sa kojim se rukovao. Iza leđa je Putina došao Thaci i pružio ruku, a tek kad5a je šef ruske države shvatio ko je taj čovek, okrenuo se drugima – kazao je Vučić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.