open-navfaktor-logo
search
Opozicija traži zabranu
Vučić objavio novi predizborni spot, priča s djevojčicom: Hoćeš da ti vratim tatu iz Njemačke?
Stranka slobode i pravde (SSP) i Pokret "1 od 5 miliona" zatražili su danas zabranu emitovanja spota Srpske napredne stranke, u kome se, uz predsjednika SNS-a Aleksandra Vučića, pojavljuje maloljetna djevojčica.
30.05.2020. u 19:48
get url
text

Kako upozorava SSP, Vučić na taj način “svu djecu u Srbiji dovodi u poziciju da postanu njegove medijske žrtve”.

Prema oceni SSP, “ovaj predizborni spot je najgrublje kršenje Konvencije Ujedinjenih nacija o pravima djeteta, i Kodeksa o zaštiti djece od političkih zloupotreba, i nezabilježen je u historiji predizbornih kampanja u savremenom svijetu”, objavili su beogradski mediji. 

- Ukoliko nam nadležni organi zabrane spot, mi ćemo takvu odluku poštovati - izjavio je Vučić, komentarišući zahtjev opozicije da se predizborni spot naprednjaka u kome se sa Vučićem pojavljuje djevojčica zabrani.

Razgovor Aleksandra Vučića i djevojčice, kojoj želi da “vrati oca iz Njemačke”, dio je predizbornog spota Srpske napredne strane pod sloganom “Za našu djecu”. 

Vučić je izjavio da će poštovati odluku nadležnih organa, ako takva odluka bude donesena. 

- Oni su imali djecu u svim spotovima. Mogu da vam izlistam spotove i Đilasa i Tadića i drugih. Potrebno je da samo da imate saglasnost roditelja. Mi ćemo svakako poštovati odluku nadležnih - naveo je on i dodao da u spotu nema ružne riječi, niti bilo čega spornog.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.