open-navfaktor-logo
search
Dao prognoze
Vučić o šansama Srbije na Svjetskom prvenstvu: Idemo u polufinale, samo se vi smijte
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić smatra da bi reprezentacija Srbije mogla doći do polufinala Svjetskog prvenstva u Kataru.
08.04.2022. u 09:52
get url
text

Orlovi će u Kataru igrati u grupi sa Brazilom, Švicarskom i Kamerunom, a Vučić je za srbijanske medije dao prognoze o mogućem raspletu prvenstva.

- Ne znam hoću li ići u Katar. Kao mladić išao sam svuda. Smijali su mi se svi kada sam ušao u avion i rekao momcima da odu pobijediti Ronalda i ostale u Portugalu. Mislim da imamo, za razliku od drugih koji misle da imamo užasan žrijeb, odličan žrijeb. Mislim da idemo u polufinale - rekao je Vučić i dodao:

- Što se tiče narednog protivnika, koliko sam shvatio, poslije se križamo s najlakšom grupom i onima koje smo već pobjeđivali. To su Portugal i Urugvaj. To znači eto nas u osam. Pobijedit ćemo ih, a onda su sljedeći Španci ili Hrvati i eto nas u četiri. Samo se vi smijte - poručio je predsjednik Srbije.

Svjetsko prvenstvo počinje 21. novembra susretom Katara i Ekvadora, igrat će se na osam stadiona u pet katarskih gradova – Dohi, Lusailu, Al-Wakrahu, Al-Rayyanu i Al-Khoru, a finalna utakmica je na rasporedu 18. decembra.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.