Srbija

Vučić: Nisam sretan zbog izjave Komšića da je Kosovo nezavisno

Objavljeno: 11.10.2018. u 15:36

Predsjednik Srbije je rekao da neće da koristi svaku priliku da odgovara, te da je nekad bolje nešto prešutjeti

Aleksandar Vučić

- Želim da na odgovoran način pristupim izgradnji odnosa u regionu i odnosa sa Bosnom i Hercegovinom - izjavio je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dodavši da neće da odgovori na izjavu novoizabranog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića da je Kosovo nezavisna država, javlja Anadolu Agency (AA).

Upitan za komentar na izjavu Komšića da je za njega Kosovo nezavisno i da bi bilo pametno da ga BiH prizna, predsjednik Srbije je rekao da nije sretan zbog te izjave, ali da neće da koristi svaku priliku da odgovara, te da je nekad bolje nešto prešutjeti.

- Srbija želi dobru saradnju i sa Bosnom i Hercegovinom i sa svom trojicom novoizabranih članova Predsjedništva - ponovio je Vučić u Kraljevu.

Izabrani član Predsedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić izjavio je ranije da je za njega Kosovo nezavisna država, ali da je nakon izbora Milorada Dodika za člana Predsjedništva malo vjerovatno da BiH i formalno prizna nezavisnost Kosova.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije