open-navfaktor-logo
search
I dalje tenzije
Vučić: Nije kraj na Kosovu, oni će to opet uraditi
Uvijek ćemo se truditi da čuvamo mir, ali ćemo sačuvati i određene rezerve u vlastitom ponašanju i u vlastitoj reakciji i različite vrste iznenađenja za one koji misle da mogu maltretirati i progoniti srpski narod - rekao je Vučić
28.05.2019. u 21:04
get url
text

To što je danas završena drama na sjeveru Kosova nije kraj - za sedam dana oni će to opet uraditi, rekao je u utorak srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić o akciji Kosovske policije (KPS) koja je prijepodne, pretežno na sjeveru Kosova, uhapsila 29 osoba, a među njima 19 policajaca.

Vučić je zastupnicima Skupštine Srbije, u nastavku debate o Kosovu, rekao da reakcija Srbije ubuduće više ne može biti ista.

- Uvijek ćemo se truditi da čuvamo mir, ali ćemo sačuvati i određene rezerve u vlastitom ponašanju i u vlastitoj reakciji i različite vrste iznenađenja za one koji misle da mogu maltretirati i progoniti srpski narod - rekao je Vučić zastupnicima u Skupštini Srbije, prenosi Hina.

U rukama Srbije "nije prevelika moć", ali "ono malo što ima i ono što ovisi o njoj, bolje upravlja nego ranije", naglasio je.

- Samo neću da lažemo i obmanjujemo narod i govorimo da je u našim rukama prevelika moć i sila. I zato ih (Albance) toliko molim da nas ne dovedu u situaciju da moramo da štitimo vlastiti narod, samo da vode računa o tome - upozorio je Vučić.

Istaknuo je da su u Prištini akciju KPS napravili "u veoma pogrešnom trenutku" i "zbog svojih unutrašnjih prilika", ali i "po nalogu izvana". Albanci su time napravili i političku i svaku drugu vrstu pogreške, jer "nikada više i snažnije nisu ujedinili Srbe na Kosovu", rekao je Vučić.

U akciji specijalnih jedinica kosovske policije u utorak ujutro na sjeveru Kosova uhapšeno je 29 osoba, od kojih je 19 policajaca i deset civila. Svi uhapšeni civili su Srbi iz općine Zubin Potok, koji su se policiji suprotstavili nastojeći spriječiti odvođenje uhapšenih.

Od 19 uhapšenih policajaca, njih 11 su Srbi, sedam je Albanaca i jedan Bošnjak.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.