Vučić je to kazao komentirajući izjavu hrvatskog premijera Andreja Plenkovića o podizanju stepena pripravnosti Hrvatske vojske.

- To je njihovo pravo. Neka rade svoj posao. Mi nemamo razlog podizati borbenu spremnost. Ne radimo to predstave radi - rekao je srbijanski predsjednik, prenosi Hina.

U povodu Plenkovićeve ocjene da se u Zagrebu "s posebnom pažnjom" prate sva zbivanja u susjedstvu i na jugoistoku Evrope, Vučić je rekao kako je, u kontekstu te zainteresiranosti, trebao pozvati hrvatskog premijera na današnje otvaranje radova na autocesti.

- Siguran sam da je radostan zbog toga. Imamo mnogo toga još, posebno sam siguran da će pratiti našu prugu od 200 kilometara na sat, oni nemaju ni prugu ni voz za te brzine - naveo je Vučić.

On je ponovio ranije ocjene da hrvatski mediji vode hajku protiv njega i Srbije sa željom da se naškodi Srbiji.

- To nije fer i korektno, ali razumijem. Zašto bi oni bili na strani uspješne Srbije - upitao je Vučić.

Srbijanski predsjednik je istaknuo da se Srbija danas približava Hrvatskoj po broju autocesta nakon što je prije 12 godina "Hrvatska, inače jedna od najbolje autocestama umreženih zemalja imala tri puta više kilometara autocesta" nego Srbija.

Vučić je naveo i da je Hrvatska, kada je on postao premijer, imala BDP od 43 milijarde eura, a Srbija 35 milijardi, dok je danas BDP Srbije na nivou od 53 milijarde eura.