open-navfaktor-logo
search
Izbori na Kosovu
Vučić: Kao pit bull ću tražiti odgovor o trovanju članova CIK-a
Ukazao je da je pitao EU, šta oni u Briselu misle, da li se radi o antraksu ili novičoku, i dodao da mu se čini kao da su dobili Variola veru
24.10.2019. u 14:04
get url
text

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će "kao pit bul" narednu godinu insistirati na odgovoru o navodnom trovanju članova izborne komisije na Kosovu koji su prebrojavali glasove iz centralne Srbije, i da će i sljedeće godine o tom navodnom trovanju govoriti pred UN-om.

-Takve političke lažove svijet nije vidio. Ta doza bezobzirnosti, da normalnu zemlju optužuju za tako nešto, nije viđena. A onda dođe stručnjak Kurti da priča o normalizaciji sa Srbijom - rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara. 

Ukazao je da je pitao EU, šta oni u Briselu misle, da li se radi o antraksu ili novičoku, i dodao da mu se čini kao da su dobili Variola veru.

-Još me nisu obavijestili o tome - naveo je Vučić. 

Njima je, kako je istakao, problem što je jasno procijenio zašto su cijelu farsu napravili.

-Neću ih pustiti, iako će se truditi da prikažu da se radi o pesticidu, da smisle da je postojao neki smisleni razlog, iako je jasno da nije bilo ništa infektivno. To su radili iz političkih razloga - naglasio je Vučić. 

U Centru za brojanje i rezultate u Kosovu Polju, 13. oktobra oko 11 sati tokom prebrojavanja glasova pristiglih putem pošte iz Srbije, došlo je do alergijske reakcije kod nekolicine službenika osoblja, zbog čega je prekinuto prebrojavanje glasova.

Kako tvrdi Gazeta ekspres, članovi komisije dobili alergiju na koži poslije kontakta sa kovertama.

Kako prenosi Kosovo Onlajn, iz prostorije su izbačeni predstavnici Srpske liste koji se nisu žalili na bilo kakve tegobe, i pozvan je specijalni tim policije da ispita slučaj. Više nije dozvoljen ulaz u prostorije gdje su se glasovi brojali, a proces je prekinut i nije poznato kada će biti nastavljen.

Mediji u Prištini ranije su javili da se radi o više od 3.400 glasova koji su stigli iz Srbije.

Član kosovske Centralne izborne komisije (CIK) iz Srpske liste Stevan Veselinović izjavio je da je navodno trovanje i alergija pojedinih članova komisije koja se bavila brojanjem glasova stiglih poštom iz Srbije, na izborima 6. oktobra, izrežirana predstava i šovinistička farsa sa ciljem krađe glasova te liste i dodjele nekima drugima koji su osvojili zanemariv broj glasova srpske zajednice, piše B92.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.