open-navfaktor-logo
search
Razgovor
Vučić i Erdogan: Mir i stabilnost u regionu važni i za Evropu
Vučić je u telefonskom razgovoru s Erdoganom izrazio zadovoljstvo što je Turska i s Bosnom i Hercegovinom potpisala Protokol o izgradnji auto-puta između Beograda i Sarajeva
13.05.2019. u 18:34
get url
text

Predsjednici Srbije i Turske, Aleksandar Vučić i Redžep Tajip Erdogan razgovarali su danas o unapređenju sveukupnih odnosa dviju zemalja, kao i o regionalnoj situaciji i naglasili da su mir i stabilnost u regionu od velike važnosti i za celu Evropu.

Kako se navodi u saopćenju kabineta predsjednika Srbije, Vučić je u telefonskom razgovoru s Erdoganom izrazio zadovoljstvo što je Turska i s Bosnom i Hercegovinom potpisala Protokol o izgradnji auto-puta između Beograda i Sarajeva i dodao da očekuje da će radovi na izgradnji te važne saobraćajnice početi tokom ljeta.

U saopćenju je najavljeno da će sljedeća sjednica Visokog savjeta za saradnju između Srbije i Turske biti održana pri posjeti turskog predsjednika Srbiji, što je najavljeno za ovo ljeto.

Prilikom posjete predsjednika Erdogana Srbiji bit će obilježena 140. godišnjica uspostavljanja diplomatskih odnosa dviju zemalja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.