open-navfaktor-logo
search
Predsjednik Srbije
Vučić: Hijenama morate odati priznanje na krvoločnosti, a Đukanović i Kurti su kao muhe koje se vrte oko njih
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas predsjedniku Crne Gore Milu Ðukanoviću i premijeru Kosova Albinu Kurtiju da imaju veće brige, poput kriminala, korupcije i ekonomije, i da bi trebalo Srbiju da ostave na miru.
13.04.2022. u 12:55
get url
text

- Ponosni smo na činjenicu da želimo sami čuvati zemlju, a ne NATO u naše ime. U tome se razlikujemo i toga se ne stidimo - kazao je Vučić u povodu jučerašnje izjave premijera Kosova Albina Kurtija o naoružavanju Srbije koje, kako je kazao Kurti, ugrožava stabilnost i mir u regiji.

- Posljednjih šest mjeseci ubrzana je kampanja označavanja Srbije, koja dolazi iz pojedinih središta  moći, ali naravno, i iz dijela regije koji svoj uspjeh uvijek vidi u neuspjehu i propasti Srbije. Ne od jučer, izrazitija uloga u ogoljenoj mržnji prema Srbiji dolazi od Albina Kurtija i Mila Ðukanovića - kazao je Vučič.

Prema Vučićevim riječima, oni su legalnu, regularnu i transparentnu kupovinu kineskog sistema FK3, koji služi za protivzračnu odbranu, iskoristili kao priliku da bi Srbiju prikazali kao kineskog i ruskog saveznika.

Vučić je objasnio da taj sistem služi za uništavanje krstarećih raketa neprijateljskih aviona koji bi narušili zračni prostor Srbije i upitao kako Beograd time ugrožava Prištinu i Podgoricu.

- Kada Kurti kaže da je Srbija u panici jer se plaši da će ostati sama - Srbija je danas kao vojno neutralna zemlja sama u cijeloj široj regiji - rekao je Vučić.

Vučić je kazao da se u cirkusu mogu vidjeti lavovi, slonovi i tigrovi, ali vukova samotnjaka nikada u cirkusu nema, prenosi Radiotelevizija Srbije.

- Mi na Balkanu imamo dovoljno tih veličanstvenih životinja i uvijek bih prije prihvatio ulogu vuka samotnjaka, a ne hijene, bestidnih i nemoralnih, ma koliko da ih ima, tri, pet, šest. Još gore od hijena kojima morate odati poštovanje na krvoločnosti, je biti muha, koja se vrti oko njih i čeka da im donesu plijen, a takvi su Kurti i Ðukanović - kazao je Vučić.

Vučić im je poručio da imaju mnogo većih briga kao što su kriminal, korupcija i mnogo problema u ekonomiji, a Srbija će, kako je istaknuo čuvati mir i stabilnost.

- Ostavite Srbiju na miru, prestanite da lažete, obmanjujete javnost. Srbija će naći svoj put kakvi građani žele. Ponosni smo na činjenicu da želimo sami da čuvamo zemlju, a ne NATO u naše ime. U tome se razlikujemo i toga se ne stidimo - zaključio je on.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.