open-navfaktor-logo
search
Slučaj Jovanjica
Vučić brani optuženog: Nije imao 10 tona kokaina, imao je samo tonu marihuane
Predrag Koluvija, kojeg pravosuđe Republike Srbije tereti proizvodnju i prometovanje velikih količina marihuane, branit će se sa slobode, a u njegovu odbranu stao je i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. 
04.10.2021. u 10:37
get url
text

 Slučaj uzgoja marihuane na poljoprivrednom imanju "Jovanjica" uzdrmao je Srbiju, a za "Jovanjicu" se govorilo da je najveća plantaža marihuane u Evropi. 

Opozicija i dobar dio javnosti i medija u Srbiji sumnjiče vlast na čelu sa Vučićem da su znali za proizvodnju marihuane te da su učestvovali u tome. Koluviju na sudu brani advokat Vladimir Đukanović, zastupnik Vučićeve stranke u Skupštini Srbije i predsjednik Odbora za pravosuđe u Skupštini. 

Sam Vučić je posljednjim izjavama na neki način abolirao Koluviju. 

- Nije imao 10 tona kokaina ili nešto slično već, kako sam razumio, tonu marihuane koju je pola okruženja, Nijemci i ostali, legalizovali. Što on također negira da je imao uopće, ali nije ni važno čak da je i imao. Dvije godine da provedete u pritvoru za tako nešto... Očigledno se neko plašio za nešto što bi mogao da čuje - rekao je Vučić.

Mediji u Srbiji pak tvrde kako je u slučaj "Jovanjica" umiješan brat predsjednika Srbije Andrej Vučić te da je Aleksandar Vučić sada prisiljen da brani osumnjičenog za proizvodnju i promet droge. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.