open-navfaktor-logo
search
Jeziv slučaj
Vrtić u Srbiji: Vaspitačica dala djetetu da popije sredstvo za dezinfekciju
Sreća u ovom jezivom događaju je što je devojčica progutala samo gutalj "asepsola," koji može da nagrize sluzokožu jednjaka i želuca
19.09.2019. u 10:51
get url
text

Dvogodišnja djevojčica iz Rače Kragujevačke u Srbiji otrovala se u vrtiću u tom mjestu nakon što je popila sredstvo za dezinfekciju "asepsol," koji je bio u flašici sa etiketom vode.

Kako piše srbijanski Kurir, jezivi slučaj dogodio se u vrtiću "Naša radost," a vaspitačica je greškom djetetu, umjesto vode, dala da popije "asepsol," rastvor za dezinfekciju i pranje podova.

U vrtiću kažu da su o svemu obaviješteni nadležni organi.

Sreća u ovom jezivom događaju je što je devojčica progutala samo gutalj "asepsola," koji može da nagrize sluzokožu jednjaka i želuca.

- Kako mi je kćerka ispričala, na tom stolu, u učionici ili nekoj drugoj prostoriji, bila je flašica na kojoj je pisalo voda. Vaspitačica je, ne znajući šta je u flašici, djetetu koje je zatražilo, dala vodu, a moja unuka je istog trenutka počela da povraća - priča Tomislav Veljković, dedo djevojčice.

Ljekari u Domu zdravlja u Rači nisu mogli da ustanove zašto dijete ima tegobe, pa je porodica krenula u Klinički centar u Kragujevcu.

- Na pola puta pozvala ih je vaspitačica i rekla da je djevojčica umjesto vode, popilo "asepsol" – kazao je Tomislav.

Nakon toga dijete je sa majkom smješteno u odjeljenje intenzivne njege Klinike za pedijatriju u Kragujevcu, a prema najnovijim informacijama nije životno ugroženo, ali je pod stalnim nadzorom ljekara.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.