U Bosni će većinom padati snijeg, u nizinama rijeđe susnježica. Tokom dana u Bosni je izgledno i formiranje sniježnog pokrivača od 5 do 20 cm, u sjeverozapadnim i planinskim područjima i do 25 cm. Na jugu zemlje lokalno će padati slaba kiša. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera, povremeno sa jakim udarima. Jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -1, na jugu do 3, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 4, na jugu od 5 do 8 stepeni. 

U Sarajevu oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom. Jutarnja temperarua oko -4, a najviša dnevna oko 2 stepena, saopćeno je iz FHMZ.  

Povećana naoblaka, padavine i zahlađenje, danas će uvjetovati izraženije tegobe kod reumatičara, astmatičara i osoba s bolestima krvnih sudova.

Od meteoropatskih reakcija moguće su glavobolja, razdražljivost, malaksalost, u noći problemi sa snom. Preporučljivo je biti oprezniji u saobraćaju. Na jugu nešto stabilnije vrijeme, pri tome hladno i uz sjeverno strujanje koje će kvariti ugođaj, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.