open-navfaktor-logo
search
Neozbiljnost FSBiH
Vrijeme prolazi: Selektor Zmajeva još nema pomoćnike, šta je nedavno obećao Milorad Sofrenić
Izvršni odbor Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine još nije imenovao pomoćnike Ivaylu Petevu, selektor fudbalske A reprezentacije.
15.02.2021. u 19:46
get url
text
get url
text

Iako je Milorad Sofrenić, potpredsjednik FSBiH, na predstavljaju nasljednika Duška Bajevića najavio da će taj posao biti okončan do 15. februara, jasno je da od toga neće biti ništa jer sjednica IO nije održana (nije mu prvi put da obmanjuje javnost).

VEZANI TEKST - Ko je ovlastio Zvjezdana Misimovića da traži pomoćnike Ivaylu Petevu?

Da stvar bude gora, još nije ni zakazan sastanak, na kojem bi se kompletirao stručni štab Zmajeva. 

- Danas ili sutra ćemo znati kada će biti održana sjednica Izvšrnog odbora FSBiH - rekao je Milorad Sofrenić u telefonskom razgovoru za Faktor.

Pokušali smo saznati razlog zbog kojeg sjednica nije zakazana, ali generalni sekretar Adnan Džemidžić nije odgovarao na naše pozive.

Zanimljivo, upravo su Sofrenić i Vico Zeljković, predsjednik FSRS, insistirali da se selektor treba izabrati što prije, zbog toga što već u martu Zmajeve očekuju prvi izazovi (24. marta prva utakmica kvalifikacija za SP protiv Finske).

Istovremeno dok čekamo izbor pomoćnika u A timu, čekamo da saznamo i ko će voditi mladu reprezentaciju BiH (Slobodanu Starčeviću istekao mandat, a kako je Petev prijedlog FSRS, izvjesno je da će novi selektor biti iz NS Federacije BiH kako bi se zadovoljio famozni nacionalni ključ).

Iako, zvanično, nema pomoćnike, Petev ne gubi vrijeme jer je krenuo u evropsku turneju, gdje obilazi reprezentativce BiH. Bugarin je već bio kod Džeke, Pjanića, Krunića, skoknuo je i do Turske...

Već za manje od mjesec trebao bi objaviti i prvi spisak za utakmice protiv Finske, Kostarike (27. mart u Zenici) i Francuske (31. marta na Grbavici), a valjda će do okupljanja znati i s kim će sarađivati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.