open-navfaktor-logo
search
Autoceste FBIH
Vrijednost ugovora 32,5 miliona maraka bez PDV-a: Do kraja jula nastavak radova na tunelu Hranjen
U toku je evaluacija ponuda koje su pristigle na tender za izbor izvođača radova za izgradnju tunela Hranjen - Faza I - nastavka LOT 1 (iskop i izrada podgrade glavne i servisne tunelske cijevi) i početak radova LOT 2 (ugradnja dijela sekundarne obloge).
22.07.2022. u 08:38
get url
text

- Komisija za evaluaciju ponuda za izbor izvođača radova za nastavak izgradnje tunela Hranjen će završiti postupak razmatranja ponuda do početka iduće sedmice, a do kraja jula JP Autoceste FBiH će potpisati ugovor i uvesti izvođača radova u posao - kazao je Elmedin Voloder, direktor JP Autoceste FBiH, saopćeno je iz tog preduzeća.

Procijenjena ukupna vrijednost ugovora iznosi 32,5 miliona KM bez PDV-a. Ovaj novac je osiguran u budžetu Federacije BiH.

Iz Autocesta FBiH ističu da će se za iznos odobrenih sredstava nastaviti iskop i ugradnja primarne podgrade u glavnoj i servisnoj tunelskoj cijevi sa južne / izlazne strane kao i ugradnja dijela sekundarne tunelske obloge sa obje strane tunela Hranjen (sjeverne / ulazne i južne / izlazne strane).

- Izgradnja tunela Hranjen, najzahtjevnijeg dijela brze ceste Prača - Goražde, sastoji se od dvije cijevi, dužine 5,5 kilometara. Jedna će biti namijenjena za saobraćaj motornih vozila i kroz nju će prolaziti dvije saobraćajne trake, za svaki smjer po jedna. Druga cijev će biti servisna i koristit će se za održavanje tunela, kao i za slučaj eventualnih nesreća u tunelu - saopćile su Autoceste FBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.