open-navfaktor-logo
search
Pršti od luksuza
Vrijedan 1,4 miliona KM: Ronaldo dobio zeleni sat od bijelog zlata, dragulja i aligatorove kože
Cristiano Ronaldo, jedan od najboljih fudbalera svijeta, gradi novi život u Saudijskoj Arabiji.
26.01.2023. u 16:48
get url
text
get url
text

Nakon nije uspio da osigura prelazak u klub iz Lige prvaka nakon što je dobio otkaz u Manchester Unitedu, Portugalac je umjesto toga odlučio da uđe u historiju potpisujući najunosniji fudbalski ugovor svih vremena sa Al-Nassrom.

Vrhunski igrači su i ranije odlazili da igraju na Bliskom istoku, ali Ronaldo je druga priča, jer je vjerovatno jedan od najvećih fudbaler koji je ikada igrao ovu igru.

Za dvoipogodišnji ugovor sa Al-Nassrom inkasirat će oko 400 miliona KM (200 miliona eura), te još toliko kako bi bio "ambasador" zajedničke kandidature koju Saudijska Arabija, zajedno s Grčkom i Egiptom planira podnijeti za dobivanje domaćinstva Svjetskog prvenstva 2030. godine.

Kako piše GiveMeSport, uz sve to, Ronaldo je u Saudijskoj Arabiji postao i vlasnik jednog od najluksuznijih satova koje smo ikada vidjeli, a koji je inspirisan njegovim historijskim dolaskom u Rijad.

Proizvođač luksuznih satova "Jacob & Co." izradio je ručni sat koji se zove Caviar Flying Tourbillon Tsavorite.

Sat je prekriven dragim kamenjem tsavoritom, najskupljim i najrjeđim od svih granata, koji svojim zelenom izgledom odaje počast boji koja prevladava na zastavi Saudijske Arabije. Tsavoriti su navodno 200 puta rjeđi od smaragda i imaju daleko spektakularniji sjaj.

Kućište sata izrađeno je od 18-karatnog bijelog zlata i 27 dragulja, a u sebi sadrži i 42-satnu rezervu energije, dok je kaiš napravljen od aligatorove zelene kože, navodi GiveMeSport.

Ovaj sat se ne može naći u slobodnoj prodaji, no Hypebeast procjenjuje da bi na tržištu dosegao cijenu od oko 1,4 milioma KM (780.000 dolara).

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli JACOB & CO. (@jacobandco)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.