open-navfaktor-logo
search
Ostaje nada
Vremena sve manje: Ništa od povratka navijača na otvaranju proljetnog dijela Premijer lige BiH?
Premijer liga Bosne i Hercegovine nastavlja se za osam dana, a duga pauza, čini se, neće donijeti povratak navijača na tribine stadiona.
19.02.2021. u 16:03
get url
text

Iako postoji inicijativa da publika prisustvuje mečevima, prva kola proljetnog dijela prvenstva prema svemu sudeći igrat će se pred praznim tribinama.

To dokazuje i videokonferencija u kojoj su predstavnici FSBiH uoči nastavka sezone razgovarali s predstavnicima premijerligaških klubova. 

- Prisutnim su se obratili generalni sekretar FSBiH Adnan Džemidžić, izvršni direktor sektora za sport Elmir Pilav i predsjednik Komiteta za takmičenje Milorad O. Lale koji su se zahvalili klubovima na uspješnoj saradnji u proteklom periodu i izrazili nadu za što brži povratak publike na tribine bh. stadiona - saopćeno je iz Fudbalskog saveza BiH.

Kako je potvrđeno Faktoru, iz FSBiH su obavijestili klubove o molbi za povratak navijača upućenoj nadležnim kriznim štabovima i zakazanim sastancima. Jedan je bio najavljen i za danas sa predstavicnima Instituta za javno zdravstvo RS, a iz krovne kuće bh. fudbala nisu saopćili da li je on održan. Direktor Instituta Branislav Zeljković i ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić danas su u posjeti Beogradu. Drugi, sa odgovornim iz Federacije BiH najavljen je za utorak...

S obzirom na to da je sastanak s klubovima okončan bez daljnjih uputa oko eventualnog prisustva publike, teško je očekivati da će se utakmice 20. kola igrati pred navijačima, jer vrijeme curi.

U molbi koju je Fudbalski savez BiH poslao Institutu za Javno zdravstvo RS i Federalnom zavodu za Javno zdravstvo predviđeno je da na utakmicama ne bi bilo dozvoljeno prisustvo gostujućih navijača, da ukupan broj gledalaca na jednoj tribini ne pralazi 10 posto od kapaciteta te tribine (ali ne više od 500 gledalaca po tribini), uz obaveznu distancu.

U 20. kolu Premijer lige igraju:

Mladost - Široki Brijeg

Zrinjski - Krupa

Željezničar - Sarajevo

Sloboda - Tuzla City

Borac - Olimpik

Radnik - Velež

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.