open-navfaktor-logo
search
Pivot Zmajeva
Vranješ: Uvijek smo se "vadili" na teži način da bi išli na prvenstvo
Zahvaljujući odličnoj igri u drugom dijelu susreta rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je Austriju sa 27:21 u zaostalom meču 2. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
14.03.2021. u 19:56
get url
text

VEZANI TEKST - Rukometni Zmajevi kao preporođeni, uvjerljivim trijumfom nad Austrijom ostali u igri za EURO

Pivot Vladimir Vranješ bio je jedan od najboljih igrača naše selekcije.

- Imali smo sedmicu da se pripremimo, dobro ih skautirali i borili se stvarno svih 60 minuta. Početkom prvog poluvremena kontrolisali smo utakmicu, drugi dio prvog poluvremena smo izgubili par lopti pa su se oni vratili u utakmicu i poveli, ali do kraja smo poveli sa jednim golom razlike - kazao je Vranješ, te dodao:

- U drugom poluvremenu smo kontrolisali utakmicu, borili se, nismo odustajali i na kraju zasluženo pobijedili sa šest razlike. Mislim da smo mogli ostvariti i ubjedljiviju pobjedu i biti sigurni u ovim međusobnim dvobojima, ali eto čestitao bih ekipi, igrali smo svi ko jedan, borili se i na kraju zasluženo pobijedili.

Vranješ je susret završio sa četiri gola, no imao je i nekoliko sjajnih reakcija u defanzivi.

- Dvanaest godina sam u reprezentaciji i uvijek smo se na teži način "vadili" da bi išli na prvenstvo, tako je i ovaj put. Protiv Estonije smo prokockali ono... Mislim trebali smo pobijediti, ali evo pokazali smo kad znamo ko šta radi da smo jedna jako kvalitetna ekipa koja svakog može da pobijedi. Pobijedili smo jednu jaku Austriju koja stvarno igra dobar rukomet i pokazali smo da se možemo nositi sa svim ekipama u Evropi - rekao je Vranješ na kraju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.