open-navfaktor-logo
search
Dečko od skandala
Vranješ je Kineze nazvao smrdljivima, Fanaticose bauštelcima, šta je sljedeće?
U konačnici fudbal se i igra zbog navijača, bili oni bauštelci ili intelektualci
21.11.2018. u 13:08
get url
text

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Ognjen Vranješ izazvao je brojne reakcije u utorak, kada je na Instagramu navijačku grupu BHFanaticos nazvao "omiljenim bauštelcima".

BHFanaticos je grupa koja prati sve reprezentativne selekcije BiH širom Evrope i svijeta, troše vrijeme i teško zarađeni novac kako bi dali vjetar u leđa Zmajevima.

No, igrač Anderlechta, čini se, ne mari puno za tim, pa je nakon sporne objave otišao korak dalje i na Instagram storyju najavio kako tokom sljedećeg okupljanja namjerava krečiti stan, zamolivši pojedine "lopataše" da mu se jave.

Kasnije je Vranješ tu objavu izbrisao, baš kao što je "izbrisao", odnosno prepravio tetovažu granica Republike Srpske, zbog koje je 2015. godine kod Fanaticosa proglašen nepoželjnim! Od tada traje njihov sukob.

Ispadi na društvenim mrežama bh. reprezentativcu nisu strani.

Mediji u Belgiji objavili su u septembru ove godine da će Vranješ u Grčkoj biti osuđen na osam mjeseci uvjetne kazne zbog sijanja mržnje preko društvenih mreža. On je ovo djelo uradio dok je nosio dres AEK-a, kada je neprijateljski bio raspoložen prema navijačima Olympiacosa. Te poruke je uklonio, ali uzalud.

Prije susreta sa Olympiacosom Vranješ je objavio fotografiju koju je morao brzo izbrisati. Na fotografiji se nalazila maskota Eddie iz grupe Iron Maiden. Ništa ne bi bilo sporno da se Eddie nije nalazio sa zastavom AEK-a iznad groba. Vranješ je završio na raportu kod direktora.

Nedavno se Vranješ na Instagramu sukobio i s Jelenom Karleušom. Razlog? Njen suprug Duško Tošić. Srbijanska pjevačica objavila je da je bruka što njen suprug nije pozvan među Orlove.

Odgovorio je Vranješ, napravivši rasistički ispad.

- A je li realno da pored malih, smrdljivih Kineza igra svaku treću utakmicu. Alo, budi realna malo Jelena - napisao je Vranješ.

Nekadašnji selektor reprezentacije Belgije Aime Anthuenis nedavno je u belgijskim medijima nazvao Vranješa budalom, kazavši da je protiv Dinama iz Zagreba defanzivac Anderlechta udarao sve što se kretalo po terenu. Na toj utakmici je i isključen, a Vranješ je Anthuenisu poručio preko Instagrama da ga mnogo, mnogo voli.

Očito je da bi Vranješ mnogo više pažnje trebao obraćati na svoje postove na društvenim mrežama, jer njegovo ponašanje je nedolično za jednog reprezentativca. Rat s navijačima zbog mira u kući nikako nije potreban Zmajevima uoči kvalifikacija za EURO koje počinju u martu. U konačnici, fudbal se i igra zbog navijača, bili oni bauštelci ili intelektualci.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.