Kako je najavljeno, ista aktivnost bit će nastavljena i danas, a planirana je vakcinacija i zaposlenika KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja KS.

Ministar zdravstva KS Haris Vranić je istakao kako, i pored najavljenog štrajka dijela zdravstvenih radnika, proces vakcinacije neće biti obustavljen, te će biti nastavljen i odvijati se po ranije utvrđenom planu.

VEZANI TEKST - Vranić i Spahić šute, hoće li građanima KS biti otkazani pozivi za vakcinaciju protiv COVID-19?

Iz Ministarstva zdravstva KS i zdravstvenih ustanova zahvaljuju građanima na saradnji i mole ih da nastave sa poštivanjem svih propisanih higijensko-epidemioloških mjera.

Povodom isplata refundacija građanima koji su tokom svog liječenja od Covid-19 infekcije morali sami kupiti lijek tocilizumab i druge skupe terapije slične vrste, Vranić je kazao kako su do sada putem Zavoda zdravstvenog osiguranja za tu namjenu građanima uplaćene 646.153 KM, čime su utrošena planirana sredstva za tu namjenu.

Naveo je i kako je Komisija za refundaciju obradila 117 od 380 do sada podnesenih zahtjeva.

- S obzirom da postoji još značajan broj nerealizovanih zahtjeva za ovu vrstu refundaciju, Vlada KS će u narednom periodu morati dati saglasnost za osiguranje dodatnog novca - najavio je Vranić, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.