open-navfaktor-logo
search
Kraj posudbe
Vraća se u Englesku: Begović na meti kluba iz Londona
Begović je prvi dio sezone proveo na posudbi u redovima prvaka Azerbejdžana, a sve kako bi bio u optimalnoj takmičarskoj formi
16.12.2019. u 10:19
get url
text

Nekada prvi golman fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Asmir Begović vjerovatno će ove zime napustiti redove Qarabaga i vratiti se u Englesku.

Begović je prvi dio sezone proveo na posudbi u redovima prvaka Azerbejdžana, a sve kako bi bio u optimalnoj takmičarskoj formi.

Stasiti Trebinjac, koji je pod ugovorom sa Bournemouthom, navodno je na meti Wast Hama, ali tek kao opcija broj dva. Naime, prvi cilj Čekićara je Jack Butland, golman Stoke Cityja, tima za koji je nekada branio i Begović.

Ukoliko West Hamu propadne dogovor sa Butlandom, čija se trenutna vrijednost procjenjuje na 12 miliona eura, klub iz Londona će se okrenuti angažmanu Asmira Begovića.

Begović je ove jeseni upisao 15 nastupa za Qarabag, deset u azerbejdžanskom prvenstvu i pet u Evropskoj ligi. U šest od deset prvenstvenih utakmica Begović nije primio pogodak, po čemu je bio najbolji strani golman u Premyer Liqasi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.