open-navfaktor-logo
search
Počinje nokaut-faza
Vraća se Liga evropskih prvaka: Derbi u Parizu, Džeko predstavlja BiH
Ljubitelji fudbala, onog elitnog, od večeras ponovo dolaze na svoje. Vraća nam se Liga evropskih prvaka, a večeras se igraju prvi mečevi osmine finala.
15.02.2022. u 13:27
get url
text

I odmah u prvom meču očekuje nas spektakularni duel u Parizu, gdje će PSG ugostiti Real Madrid.

Uz duel Intera i Liverpoola, ovo je ujedno i jedan od najzanimljivijih mečeva u osmini finala elitnog razreda fudbala na Starom kontinentu.

A na Parku prinčeva nas zaista očekuje spektakl. Kraljevi se ubrajaju među favorite za osvajanje Lige prvaka, ali iste ambicije ima i PSG sa Messijem, Neymarom, Mbappeom... Prema najavama iz Francuske za domaće neće igrati Sergio Ramos, koji je u Pariz stigao upravo iz Reala.

U drugom večerašnjem susretu Manchester City, još jedan od favorita za naslov prvaka Evrope, gostovat će kod Sportinga u Lisabonu. Englezi u Portugal putuju desetkovani, bez Gabriela Jesusa, Grealisha, Mandyja, Walkera..., ali su uprkos tome favoriti i samo čudo bi se moralo dogoditi da City zapne na ovoj prepreci.

Čast Bosne i Hercegovine u elitnom razredu evropskog fudbala branit će Edin Džeko. Dijamant će sa Interom sutra ugostiti Liverpool. Englezi su u blagoj prednosti, mada ni Nerazzurre ne treba otpisivati. Posebno što se ove sezone pokazali kao izuzetno potentna ekipa kada je ofanziva u pitanju. A za to zasluge pripadaju i Dijamantu...

Parovi osmine finala Lige prvaka

15. februar

PSG - Real Madrid
Sporting - Manchester City

16. februar

Inter - Liverpool
Salzburg - Bayern

22. februar

Villarreal - Juventus
Chelsea - Lille

23. februar

Benfica - Ajax
Atletico Madrid - Manchester United

Revanši se igraju 8, 9, 15. i 16. marta, a titulu brani Chelsea.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.