open-navfaktor-logo
search
Kamičani kod Prijedora
Vozilo iz Dodikove pratnje učestvovalo u saobraćajki
Policijskoj upravi Prijedor danas oko 09,45 sati prijavljeno je da se na magistralnom putu Prijedor-Banja Luka u mjestu Кamičani dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj su lakše povrijeđena dvije osobe.
27.11.2021. u 14:32
get url
text
Vozilo iz Dodikove pratnje

Uviđajem je utvrđeno je da je u saobraćajnoj nezgodi učestvovalo lice E.E. iz Кamičana upravljajući vozilom marke "Renault" i službeno vozilo koje se nalazilo u koloni pratnje štićene ličnosti i obezbjeđivalo začelje štićene kolone.

U saobraćajnoj nezgodi lakše tjelesne povrede zadobio je vozač i suvozač u istom vozilu, prenosi BN.

Nakon utvrđivanja odgovornosti za počinjeni prekršaj iz oblasti sigurnosti saobraćaja i prouzrokovanje saobraćajne nezgode, nadležnom sudu bit će dostavljen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, saopćeno je iz policijske uprave Prijedor.

Iako nije saopćeno ko je štićena ličnost u pitanju, kako je BN ranije objavio, riječ je o članu Predsjedništva BiH i lider SNSD Milorad Dodik, koji je sa pratnjom žurio u Prijedor da ozvaniči početak kampanje za izbor gradonačelnika tog grada.

Audi iz te kolone odgurnulo je vozilo koje se kretalo ispred njih, nakon čega je nesretni vozač izgubio kontrolu nad automobilom i završio u kanalu.

Da skandal bude veći ni jedno vozilo iz pratnje Milorada Dodika nije se zaustavilo da provjere da li ima povrijeđenih osoba u vozilu koje je završilo u kanalu, nego su, kako tvrde očevici, nastavili put u pravcu Prijedoru.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.