open-navfaktor-logo
search
Vjerovali ili ne
Vozila GRAS-a se zbog turista čiste deterdžentima, za domaće stanovništvo samo "suho" pranje
Direktor GRAS-a Senad Mujagić u jutarnjoj emisiji na TVSA govorio je o predstojećem Sarajevo Film Festivalu, kao i mjerama koje je GRAS poduzeo kako bi osigurali čista vozila tokom ovog festivala. 
10.08.2022. u 11:54
get url
text

Mujagić je kazao da je GRAS dobio obavijest od inspekcije da za vrijeme trajanja SFF-a vozila javnog gradskog prijevoza moraju imati odgovarajuću čistoću.

- Mi smo poduzeli sve odgovarajuće mjere, angažovali smo dodatno ljudstvo koje će biti angažovano za vrijeme trajanja SFF-a na čišćenju vozila i stajališta. Proteklih nekoliko sedmica GRAS je uzeo aktivno učešće u čišćenju svih općina u Kantonu Sarajevo. Kao što možete vidjeti, grad je dosta čist - kazao je Mujagić.

Ističe da će za vrijeme SFF-a biti pojačano čišćenje vozila, te da će se tokom ovog festivala za čišćenje koristiti deterdženti, a ne samo "suho" pranje.

- Bit će pojačano čišćenje vozila javnog prijevoza. Osim redovnog, kako to kažu, suhog pranja bit će tu i čišćenje sa tečnostima i deterdžentima koje smo nabavili kako bi se naši turisti osjećali ugodno i sigurno u našim vozilima - kazao je Mujagić.

Sudeći prema Mujagićevoj izjavi, vozila javnog gradskog prijevoza se hemijskim sredstvima čiste zbog turista od festivala do festivala, dok su u međuvremenu obični građani Sarajeva koji svakodnevno koriste javni gradski prijevoz počašćeni samo "suhim" pranjem vozila.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.