Zbog kiše, koja je padala tokom noći, a u nekim mjestima još uvijek pada, jutros se saobraća po mokrom ili vlažnom kolovozu. Na pojedinim dionicama voda se zadržava na cesti, a povećana je i opasnost od odrona, pa se savjetuje opreznija vožnja.

Iz BIHAMK-a naročito skreću pažnju vozačima na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle ili niske oblačnosti, posebno na dionicama u višim predjelima.

Na magistralnom putu M-17 Zenica - Nemila, zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera.

U noćnim satima saobraćaj se obustavlja od 00:30 do 04:30 sati. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila - Tetovo - Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi sedam i po tona.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvojen je autoput A-1 Podlugovi - Sarajevo zapad - Lepenica, te magistralni putevi: M-18 Olovo - Kladanj - Stupari, M-1.8 Srebrenik - Orašje, M-5 Vitez - Kaonik, M-18 Semizovac - Vogošća, M-5 Lanište - Ključ i M-5 Jezero - Jajce.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa - Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Na graničnim prijelazima jutros nema dužih zadržavanja. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko - Gunja.