open-navfaktor-logo
search
BIHAMK
Vozači oprez, zbog magle smanjena vidljivost u sjeverozapadnim krajevima zemlje
Povećana je opasnost od odrona, pa se apeluje na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno
14.07.2019. u 08:56
get url
text
Magla, saobraćaj

Zbog nestabilnog vremena, te povremene kiše u pojedinim krajevima, iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba savjetuju oprezniju vožnju prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Jutros se vozačima skreće pažnja na mjestimično smanjenu vidljivost, zbog magle u sjeverozapadnim i zapadnim krajevima zemlje, te na djelimično vlažne i klizave kolovoze u tim područjima.

Povećana je opasnost od odrona, pa se apeluje na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno.

Zbog održavanja brdske auto-trke na magistralnom putu M-19 Vlasenica-Han Pijesak danas od 10:30 do 14 sati doći će do obustave saobraćaja.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila kroz tunel Vranduk II saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Tokom dana, zbog pojačanog prometa vozila na ovoj dionici, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera.

Na mostu preko rijeke Plive u Jajcu (M-5) izvode se sanacioni radovi, zbog čega se saobraća naizmjenično, jednom trakom.

Zbog sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: Srbljani-Cazin, Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Bradina-Podorašac, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralni put M-17 u Mostaru.

Na graničnim prijelazima za sada zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.