open-navfaktor-logo
search
Stanje na putevima
Vozači, oprez zbog izrazito guste magle, mokrog i klizavog kolovoza
Magle naročito ima u kotlinama i uz riječne tokove Bosne, Save, Vrbasa, Spreče i Drine
28.10.2019. u 08:05
get url
text

Izrazito gusta magla u kotlinama i uz riječne tokove Bosne, Save, Vrbasa, Spreče i Drine otežava saobraćaj.

U područjima sa maglom kolovoz je mokar i mjestimično klizav, pa iz BIHAMK-a apeliraju na vozače da budu maksimalno oprezni i da drže odstojanje između vozila.

U toku su sanacioni radovi na autoputu A-1 na silaznoj traci petlje Visoko, kao i na dionici Podlugovi - Sarajevo sjever - Lepenica.

Na mjestima izvođenja radova saobraća se sporije, uz postavljenu privremenu signalizaciju.

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu M-18 Kladanj - Olovo u tunelu Karaula, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren preko starog prevoja Karaula.

Na magistralnom putu M-17 Zenica - Nemila, zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

U noćnim satima saobraćaj se obustavlja od 00.30 do 04.30 sati. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila - Tetovo - Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi sedam i po tona.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima: M-18 Sarajevo - Trnovo, M-1.8 Srebrenik - Orašje, M-17 Doljani - Metković i M-5 Lanište - Ključ.

U toku su radovi na asfaltiranju dionice regionalnog puta R-419 Risovac - Jablanica, zbog čega je u vremenu od osam do 18 sati na snazi obustava saobraćaja.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su kratkotrajna.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.