open-navfaktor-logo
search
Stanje na cestama
Vozači, oprez, poledica na kolovozima
Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta
16.12.2019. u 08:00
get url
text

Niske temperature i mjestimično vlažan kolovoz ovoga jutra pogoduju formiranju poledice, pa se pozivaju vozači na pojačan oprez.

Posebno se izdvajaju dionice u višim predjelima, kao i mostovi, vijadukti i prilazi tunelima.

Na putevima na području Travnika, Mrkonjić Grada, Doboja, Sarajeva i Foče upozorava se na smanjenu vidljivost zbog magle. Pažnja se skreće i na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja. Vozače koji se kreću preko planinskog prevoja Borova Glava na dionici Šuica - Livno, upozorava se na učestale izlaske divljih konja na kolovoz, posebno u jutarnjim i večernjim satima.

Na svim dionicama savjetuje se maksimalno oprezna vožnja i podsjeća da je na snazi zakonska obaveza posjedovanja zimske opreme.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 05.00 do 21.00 sat. U vremenu od 21.00 sat do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00.30 do 05.00 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen.

Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj - Šićki Brod - Sarajevo i Žepče - Zavidovići - Olovo - Sarajevo.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima: Jajce - Crna Rijeka (Zdaljevac), Ključ - Bosanski Petrovac (Lanište), Sarajevo - Trnovo (u mjestu Krupac), Srebrenik - Orašje (u tunelu Ormanica) i Doljani - Metković (između graničnih prijelaza).

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko - Gunja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.