open-navfaktor-logo
search
BIHAMK
Vozači oprez, moguća poledica na putevima
Kolovoz je ovoga jutra pretežno mokar, a zbog niskih temperatura upozoravamo na moguću poledicu. Poseban oprez savjetujemo u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.
09.01.2021. u 08:12
get url
text

Vidljivost je zbog magle smanjena na putnim pravcima: Glamoč-Mlinište, Ripač-Vrtoče, Bosanski Petrovac-Drvar i Ključ-Sanski Most-Prijedor.

Skrećemo pažnju i na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Stupari-Živinice, Vitez-Travnik, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Granični prelaz Metaljka otvoren je u vremenu od 7 do 19 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.