open-navfaktor-logo
search
Slučaj u Derventi
Vozač velikog crnog automobila mamio djevojčice slatkišima?
Djevojčice u dijelu naselja bez kuća presreo muškarac srednjih godina sa dužom crnom kosom
07.11.2018. u 12:05
get url
text

Mještani Dervente uznemireni su misterioznom pojavom čovjeka u crnom automobilu koji se, navodno, pojavio u mjestu Mala Sočanica te je djevojčicama koje su se vraćale iz škole nudio prijevoz i čokoladice.

Kako je za Faktor potvrđeno iz PU Doboj, učiteljica Osnovne škole "Nikola Tesla" iz Male Sočanice prijavila je policiji  slučaj, tvrdeći kako su joj djeca ispričala da ih je po povratku iz škole dva dana zaredom, u četvrtak i petak, i na istom mjestu, presreo crni automobil. Nepoznati muškarac je nagovarao djevojčice da ih poveze kući. 

– Čovjek je malo specifičan jer ima dugačku kosu, odnosno do ramena. Kada su djevojčice počele bježati, okrenuo je auto i otišao. Dočekao ih je u četvrtak i petak na istom mjestu, na području gdje nema kuća i koje nije naseljeno, otprilike u isto vrijeme, odnosno kada se puste iz škole. Roditelji su jako zabrinuti, jer nikog takvog u selu ne poznaju - ispričala je učiteljica.

Pripadnici PS Derventa odmah su reagovali. 

– Pripadnici Policijske stanice Derventa obilaze teren i ostvaruju kontakt sa učiteljima, roditeljima, građanima i sa djecom, u cilju utvrđivanja svih okolnosti u vezi s navedenom prijavom. Prisustvo policije u ovom kraju je intenzivirano te patrola redovno obilazi školu i okolinu - kazala nam je Dragana Kerkez, glasnogovornica PU Doboj.

Prema njenim riječima, nepoznati automobil se više nije pojavljivao, a policija nastavlja rad na slučaju. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.