open-navfaktor-logo
search
Velika Britanija
Vozač kamiona optužen za masovno ubistvo
Policija je navela da će se 25-godišnji Maurice Robinson iz Craigavona u Sjevernoj Irskoj, u ponedjeljak pojaviti na prekršajnom sudu u Chelmsfordu
26.10.2019. u 19:29
get url
text

Britanska policija optužila je vozača kamiona za 39 slučajeva ubistva s predumišljajem i zavjere za krijumčarenje ljudi u vezi sa 39 beživotnih tijela u prikolici kamiona koji je vozio na jugoistoku Engleske.

Policija je navela da će se 25-godišnji Maurice Robinson iz Craigavona u Sjevernoj Irskoj, u ponedjeljak pojaviti na prekršajnom sudu u Chelmsfordu. On je prvi od uhapšenih koji je optužen u slučaju koji se smatra jednom od najvećih tragedija trgovine ljudima u Velikoj Britaniji.

Osim Robinsona, uhapšene su još četiri osobe. Britanska policija pokušava identifikovati 39 žrtava za koje se vjeruje da dolaze iz Azije, a provode se obdukcije. Vijetnamska ambasada u Londonu otvorila je “vruću liniju“ za porodice kako bi se javili u vezi sa nestalim članovima porodice.

Policija Essexa u četvrtak ujutru u kamionu prikolice u gradu Greys pronašla 39 tijela, među kojima je bilo osam ženskih i 31 muška osoba. Dan kasnije britanski mediji objavili su da je svih 39 stradalih iz Kine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.