open-navfaktor-logo
search
Zanimljiva situacija
Vozač izbjegao kaznu zbog prebrze vožnje zahvaljujući golubu
Vozač "renault twinga" se u Viersenu, u blizini granice sa Holandijom, kretao brzinom od 54 kilometra na sat, u zoni u kojoj je maksimalna brzina ograničena na 30 kilometara na sat
29.05.2019. u 11:25
get url
text
Golub spriječio identificiranje vozača

Vozač iz Njemačke je uspio uštedjeti 105 eura zahvaljujući golubu, koji je prekrio njegovo lice te spriječio kameru da ga zabilježi pri prebrzoj vožnji.

Vozač "Renault Twinga" se u Viersenu, u blizini granice sa Holandijom, kretao brzinom od 54 kilometra na sat, u zoni u kojoj je maksimalna brzina ograničena na 30 kilometara na sat. Međutim, policija ga nije uspjela kazniti jer ga, zahvaljujući golubu koji se ispriječio u kadru, nisu mogli identificirati.

Prema njemačkim zakonima, vozači koji prekorače brzinu moraju biti identificirani na osnovu snimka lica, s obzirom na to da se kazna ne adresira po automatizmu na osobu na čije je ime automobil registriran.

Međutim, vozač je uspio izbjeći novčanu kaznu u iznosu do 105 eura jer je njegovo lice bilo skriveno bijelim golubom koji je letio ispred njegovog vjetrobranskog stakla, prenosi Daily Mail.

Policija iz Viersena je potvrdila da neće tragati za vozačem, te su u šaljivom tonu objavili da "nije slučajnost to što je Sveti duh intervenirao" te da su "razumjeli znak i ostavili vozača na miru". Dodali su kako se nadaju da je i vozač shvatio "znak odozgo" te da će ubuduće voziti pažljivije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.