Srijeda, 28.02.2024.
FOTO: Faktor.ba

Vozač i suvozač iz "touarega", kojim je usmrćen pješak u Boljakovom Potoku, predati Tužilaštvu KS

Aldin Subašić (1987) i Almir Balićevac (1982), koji su uhapšeni sinoć nedugo nakon saobraćajne nesreće u sarajevskom naselju Boljakov Potok, u kojoj je jedna osoba poginula, a druga povrijeđena, predati su u nadležnost Tužilaštva KS.

Subašić je upravljao automobilom "VW touareg", koji je sinoć oko 19.40 sati, naletio na dvojicu pješaka u ulici Smaje Šikala, dok je Balićevac bio u vozilu na mjestu suvozača.

Nakon nesreće, u kojoj je na mjestu poginuo pješak Mustafa H. (1965), dok je povrede zadobio U. Dž. (1966), nisu se zaustavili već su pobjegli s mjesta nesreće.

Brzom i efikasnom istragom pripadnika Odjeljenja za saobraćajne nesreće MUP-a KS, identifikovano je vozilo, koje je pronađeno u općini Novi Grad, a u kojem su se nalazili Subašić i Balićevac.

Subašiću se na teret stavlja teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja, koje je za posljedicu imalo smrt jedne osobe, nepružanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći, te ugrožavanje sigurnosti javnog saobraćaja, dok se Balićevac tereti za nepružanje pomoći unesrećenima, te pomoć počiniocu nakon krivičnog djela.

- Osumnjičeni će biti zadržani 24 sata i nakon što ih u tom zakonskom roku ispita, postupajući tužilac će odlučiti o daljim mjerama koje će protiv njih biti poduzete - kazala je glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Dodala je da je dežurni tužilac, koji je rukovodio uvijđajem na mjestu nesreće naredio obdukciju poginulog pješaka, nakon koje će biti utvrđen tačan uzrok smrti.

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na redakcija@faktor.ba.
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh