Vozač Ferrarija propustio testnu vožnju, ponovo se piše o problemu s alkoholom

objavljeno: 07.03.2018. u 14:11

Finski 38-godišnji veteran u Formili 1 Kimi Raikkonen iznenađujuće dugo opstaje u Ferrariju, iako se posljednjih godina baš i ne može pohvaliti dobrim rezultatima.

Vjeruje se da je za to što Raikkonenova karijera još traje u timu Ferrarija najzaslužniji Sebastian Vettel koji u njemu ne vidi prijetnju, zbog čega ga želi što duže zadržati uz sebe pa italijanski tim iz sezone u sezonu Kimiju produžuje ugovor.

Raikkonen će tako i 2018. godine biti za volanom bolida s "propetim konjićem", koji očito opet malo kaska za Mercedesom, makar ako je suditi prema testiranjima u Barceloni.

Posljednja testiranja Finac je propustio zbog bolesti, pa je Vettel morao odraditi "duplu smjenu" za volanom Ferrarijevog bolida.

Raikkonenu ovo nije prvi put. Još prije pet godina kada je bio vozač Lotusa u dva navarata je kolegama prepuštao mjesto za volanom zbog želučanih problema.

Zlobnici Raikkonena tokom cijele karijere povezuju s alkoholom, tako da baš i nije teško pogoditi zbog čega ga ovaj put nije bilo za volanom Ferrarija.

Za Raikkonena bi ovo svakako trebalo biti posljednje zimsko testiranje u karijeri, a F1 prvaka iz 2007. godine trebao bi naslijediti mladi i talentovani francuski vozač Charles Leclerc.